SV PRINS HENDRIK


Bookmarks


Wist u dat...


Schieten een sport voor iedereen is?

Onze vereniging al jaar bestaat.

Wij daarmee de oudste sportvereniging van Veenendaal zijn?
 WAT IS SCHIETEN?

Schieten is een sport! Een wedstrijd- en recreatiesport. Schieten is een samengesteld geheel van technische en mentale processen met als doel een accuraat schot. Nodig om een goede schutter te worden is: een goede algemene conditie, een uitstekende specifieke conditie, technische vaardigheid, mentale bereidheid en een groot doorzettingsvermogen.

SCHIETSPORTVERENIGING PRINS HENDRIK

Schietsportvereniging Prins Hendrik te Veenendaal is jaar oud (opgericht op 11 maart 1901) en is daarmee de oudste sportvereniging van Veenendaal.   De vereniging is aangesloten bij de SchietKring Gelderse Vallei (SKGV) en de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA). Sinds mei 1979 zijn het clubgebouw en de schietbanen aan de Verlengde Sportlaan te vinden op het bekende sportpark "Panhuis". De accommodatie wordt beheerd door de Stichting Schietsportcentrum Veenendaal, welke ooit vanuit de Schietsportvereniging Prins Hendrik werd opgericht als 'Stichting Beheer Prins Hendrik'. De accommodatie werd in 2008/2009 grotendeels gesloopt en nieuw gebouwd volgens de laatste eisen. De accommodatie heeft twee 25m schietbanen met elk 7 schietpunten en een 12m baan met 8 schietpunten. Allen voorzien van een electronisch kaarttransport en stalen lamellen/kogelvanger. Natuurlijk geldt dat de banen voldoen aan de nieuwste eisen op gebied van emissie en verlichting en natuurlijk aan de meest recente KNSA eisen. Zo zijn alle schietpunten met 1,25m lekker breedt, is het verlichtingnivo op de doelen ruim boven de 1500Lux en voorzien de ventilatie-units op de banen voor de schutters in een laminaire luchtstroom van tenminste 0,3m/s. Hierdoor ademen de schutter veilige lucht, terwijl zij niet in de luchtstroom staan. Om koude voeten te voorkomen is voorzien in vloerverwarming.

Op onze banen kunnen verschillende disciplines t/m 25m geschoten kunnen worden. Dit zijn o.a. LG, LP, KKP, KKG, KKK, KKSG, MSL, MSZ, SPLL, SPLZ, SPL, SPZ  en MP. Ook andere disciplines worden voor de toekomst niet uitgesloten. Een 25m baansectie is voorzien van een elektronisch geregelde duel-installatie. De Nederlandse Kampioenschappen Klein Kaliber Geweer en Sportpistool werden al bij ons gehouden, alsmede  het DK Sportpistool en Militair Pistool  en diverse AK's. Natuurlijk is onze accommodatie er in de eerste plaats voor onze eigen leden. "Topschutter" of "recreant", dat maakt niet uit. De topschutter heeft bij ons de ideale mogelijkheid om aan z'n techniek te schaven en te proberen hogerop te komen op de nationale ladder. De recreatieve schutter komt optimaal aan z'n trekken op de wekelijkse schietavonden: een kaartje schieten en na afloop wat drinken aan de bar. Daar kunt u ook terecht voor een warme snack en diverse drankjes tegen een redelijke prijs.


OPENINGSTIJDEN

Er kan bij SV Prins Hendrik op 4 momenten in de week worden geschoten:

Maandagavond:

19.00 - ca.21.00 uur.

Luchtschieten voor de junioren
 

Dinsdagavond:

19.30 - ca.22.00 uur.

Geweer en pistool / training Duel 1x per 2 weken
 

Woensdagavond:

19.30 - ca.22.00 uur.

Pistool en geweer / training MP en SP 1x per 2 weken+ basisopleiding aspiranten
-Pistool en geweer
 

Donderdag:

19.30 - ca.22.00 uur.

Pistool en geweer/ training MP en SP
 

Zaterdagmiddag:

15.00 - ca.17.30 uur.

Pistool en geweer

 


 


Inloggen 

Schietsportvereniging Prins Hendrik, Verlengde Sportlaan 1, 3905AE Veenendaal
Tel. 0639-388592  -  E-mail. info@svprinshendrik.nl
KvK Utrecht 40476968  -  Postbank 2032447